KURUMSAL AĞ TASARIMI, YÖNETİMİ ve GÜVENLİĞİ

ZEMİN Bilgisayar, verilerinizin güvenliğini ve bütünlüğünü en üst düzeyde tutarken, kurumunuza ağ tasarımı ve yönetiminin tüm alanlarında yardımcı olabilir.

ZEMİN Bilgisayar, kablolu ve kablosuz ağların tasarımında deneyimlidir; yerel alan ağları (LAN), geniş alan ağları (WAN) ve kişisel alan ağları (PAN).

ZEMİN Bilgisayar, 802.11a / b / g standartlarını kullanarak ajansınıza kablosuz ağ kurma konusunda yardımcı olabilir. ZEMİN Bilgisayar, bu standartları kullanarak kablosuz ağlar tasarlar ve verilerinizi güvende tutmak için kablosuz ağ üzerinden IPSec standardını izleyen sanal özel ağ (VPN) düzeyinde güvenlik sağlar. Çoğu kablosuz teçhizatın, güvenlik engelliliği ile birlikte geldiği ve hatta çoğu kablosuz teçhizatın desteklediği kablolu eşdeğer mahremiyet (WEP) ile kolayca taşındığı bilinmektedir.

ZEMİN Bilgisayar, ağınızın GLB Yasası, HIPAA ve 21 CFR 11’in gereklerine uygun olmasını sağlamak için ajansınıza yardımcı olabilir.

ZEMİN Bilgisayar, ajansınızın uzak konumlara güvenli sanal özel ağlar aracılığıyla birbirine bağlanmasında yardımcı olabilir.

ZEMİN Bilgisayar, mevcut ağlarınızın güvenlik ve izinsiz giriş tespit testlerini sağlayabilir.

ZEMİN Bilgisayar, kurumunuz için dağıtılmış güvenlik duvarı hizmetleri dahil olmak üzere uzaktan ağ yönetimi sağlayabilir.

Ağ Tasarımı ve Yönetimi

1.Ağ Tasarımı ve Yönetimi (By Bilgehan OĞLAK &
Thomas Lerell)
2. Ağ Tasarımı ve Yönetimi Giriş Bir bilgisayar ağını uygun şekilde tasarlamak zor bir iştir. Planlama ve analiz, fizibilite çalışmaları, kapasite planlama ve temel oluşturma becerileri gerektirir. Ağ yönetimi yapmak da zor. Bir ağ yöneticisi, bilgisayar ve insan becerilerine, yönetim becerilerine, finansal becerilere sahip olmalı ve değişen teknolojiye ayak uydurabilmelidir.
3.Ağ Tasarım ve Yönetim Sistemleri Geliştirme Yaşam Döngüsü (SDLC-
Systems Development Life Cycle) Her işletmenin bir takım hedefleri vardır. Bir şirket içindeki sistem planlamacıları ve yönetim  personeli, şirketin bu hedeflere ulaşmasına yardımcı olmak için bir takım sorular veya sorunlar oluşturmaya çalışır. Bir problemi doğru bir şekilde anlamak, olası tüm çözümleri analiz etmek, en iyi çözümü seçmek ve çözümü uygulamak ve sürdürmek için iyi tanımlanmış bir planı izlemeniz gerekir. SDLC, bir iş sisteminin gelişimine yapısal bir yaklaşım için bir metodoloji veya plandır.
4. Sistem Geliştirme Yaşam Döngüsü SDLC birkaç aşamadan oluşur.

Bu aşamalar genellikle:

 • Planlama

 • Analiz

 • Tasarım

 • Uygulama

 • Bakım

Bu aşamalar döngüseldir ve genellikle hiç bitmez.
5.Aşamaların Ağ Tasarımı ve Yönetimi Döngüsü
6. Ağ Tasarımı ve Yönetim Sistemleri Geliştirme Yaşam Döngüsü Bir sistem analisti tipik olarak bir projeyi yönetmek ve SDLC aşamalarını takip etmekten sorumludur. Bununla birlikte, bir sistem analistine yardımcı olmak üzere herkes çağrılabilir. Analist. SDLC'nin temel aşamaları.
7. Ağ Tasarım ve Yönetim Sistemleri Geliştirme Yaşam Döngüsü Planlama Aşaması - Sorunları, fırsatları ve amaçları belirleyin. Analiz Aşaması - Bilgi gereksinimlerini belirleyin. Bilgi gereklilikleri, zorlu verilerin örneklenmesi ve toplanması, mülakatlar, anketler, gözlem ortamları ve prototipleme yoluyla toplanabilir. Tasarım Aşaması - Analiz aşamasının sonunda önerilen ve onaylanan sistemi tasarlayın.
8.Ağ Tasarım ve Yönetim Sistemleri Geliştirme Yaşam Döngüsü Uygulama Aşaması - Sistem kurulup hazırlanmıştır. Bakım Aşaması - Projenin devam eden bakımını içeren en uzun aşama. Bakım, güncelleme yapmak için personelin daha erken bir aşamaya dönmesini gerektirebilir.